Puhelinsovellus energiansäästämiseen ja seurantaan
Älyenergia-sovelluksen energiansäästöohjelma

Olemme tehneet Älyenergia-sovellukseemme rohkeasti jotain täysin uutta, jonka avulla asiakkaidemme on mahdollista nähdä ja seurata, miten hän onnistuu energiansäästössään.

Sovellus etsii tuntikulutusdatasta automaattisesti sellaiset sähkölaitteet, jotka se pystyy tunnin kokonaiskulutuksen perusteella löytämään. Tällaisia ovat tällä hetkellä sauna, kodinkoneet yleisesti, sähköauton lataus ja sähkölämmitys. Sovellus arvio saunan lämmittämiseen kuluneen ajan ja laskee kuinka paljon kahden tunnin lämmitys säästää kuukausi sekä vuositasolla. Luonnollisesti tätä seurataan ohjelmassa myös.

Kodinkoneet kuten astianpesukone, pyykinpesukone ja uuni menevät ryhmään kodinkoneet. Energiansäästöohjelma käsittelee kodinkoneiden käyttöä kokonaisuutena tarkkaillen kuinka kalliina ja samalla epäekologisena aikana niitä käytetään. Energiansäästöohjelmassa tavoitteena on siirtää 10% kodinkoneiden käytöstä vähemmän kalliiseen ekologisempaan ajankohtaan, jonka sovellus kertoo päivittäin klo15 vaihtuvien tuntihintojen mukaisesti tai onko järkevämpää käyttää kodinkoneita seuraavan päivänä. Energiansäästöohjelma antaa kuukauden ja vuosiarvion syntyvästä eurojen sekä CO2 säästöstä. Tätä tavoitetta energiansäästöohjelma seuraa antaen kertyneet eurot ja CO2-päästövähennykset.

Lisäksi sovellus laskee koko ajan päällä olevien kylmälaitteiden ja sähkölämmityksen/maalämmön kuluttaman sähkön yöajan kulutuksen perusteella. Tällä hetkellä muut yöllä päällä olevat laitteet kuten lämminvesivaraaja ja poreallas sekoittuvat tähän ryhmään. Sähkölämmityksen osuuden tarkempaan laskentaan olemme lisänneet ulkolämpötilan. Sisälämpötilan voi päivittää kohteen tiedoissa (myöhemmin tulee sensorirajapinta lämpötilan mittaamiseen). Sovellus näyttää kuinka paljon voit säästää sähkölaskussa, kun lasket huoneiston lämpötilan ehdotetulle tasolle oleskeluhuoneissa ja makuuhuoneissa erikseen.

Porealtaan kuluttama sähkö: Työskentelemme tämän haasteen kimpussa.

Harkitsemme esimerkiksi, miten lisäisimme kaupunkiasunnoissa motivoivan kokonaiskulutuksen vähentämisen ohjelmaan.

Kehitämme sovellusta siten, että se voisi entistä paremmin tunnistaa erilaiset sähkölaitteet vastaavien kohteiden avulla. Suorastaan janoamme kaikenlaista palautettanne ja kehitysideoitanne osoitteessa asiakaspalvelu@alyenergia.fi

Lue lisää

apple store google play