Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme

Jaa artikkeli

Asiakastiedote
14.6.2024
VÄE

Haluamme palvella sinua paremmin ja päätimme keväällä päivittää ilmeemme nykyaikaisemmaksi. Julkaisemme uuden ilmeen nyt ja samalla päivitämme myös molemmat verkkosivustomme. Uudistuksen taustalla on myös halu selkeyttää verkkosivustojemme toimintalogiikkaa ja niiden sisältöjä, jotta kaikki asiakkaamme löytäisivät sivuilta kiinnostavaa sisältöä ja hyödyllisiä palveluita.

Vihreä Älyenergia (VÄE) perustettiin vuonna 2015, ja alusta alkaen tavoitteena on ollut tarjota asiakkaillemme edullisin sähkösopimusmalli, jossa omalla käytöllä voi vaikuttaa sekä syntyviin kustannuksiin että ilmaston lämpenemisen hidastamiseen. Koska ehdottomasti suurin vaikutus syntyviin päästöihin ja kuluihin on ihmisten oma toiminta, oli käytännössä mahdotonta luoda energiayhtiötä, jonka tuotteet olisivat täysin erilaisia kuin muilla ja ohjaisivat pelkästään sopimuspohjaisesti asiakkaiden sähkönkulutusta. Siksi VÄE kehitti Älyenergia-sovelluksen, joka yhdistettynä Vihreä Älyenergian tarjoamiin sähkösopimuksiin auttaa asiakkaitamme saamaan parhaan hyödyn pörssisähkön hintavaihteluista ja käytön ohjaamisesta kulutuspiikkien ulkopuolelle.

Haluamme tuoda kaikessa tekemisessämme paremmin esille sitä, mikä on paras sähkön käyttötapa sekä luonnon että kukkaron kannalta. On tärkeää huomata, miten jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa sekä Suomen sähkömarkkinan tuotantotapoihin että jokapäiväiseen sähkönkulutukseen.

Uusi ilme - Vihreä Älyenergia ja Älyenergia

Uuden visuaalisen kokonaisuuden muodostavat kaksi eri osa-aluetta – Vihreä Älyenergia ja Älyenergia. Vihreä Älyenergia keskittyy ilmeeltään ja sisällöiltään sähkön markkinatilanteeseen ja sähkön tuotantotapoihin sekä erilaisiin sähkön ostotapoihin. Tavoitteenamme on olla aina Suomen edullisimpien sähkösopimusten kärkikastissa, jotta voit luottaa, että saat sähkösi kilpailukykyiseen hintaan. Älyenergia taas auttaa ja opastaa siinä, miten voit sovelluksen avulla ohjata omaa sähkönkäyttöäsi ilman jatkuvaa pörssihintojen seuraamista.

Mikä muuttuu? Pitääkö tehdä jotain?

Muutos ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä. Uusitut verkkosivustot löytyvät osoitteista vihreaenergia.fi ja alyenergia.fi. 100 % fossiilivapaat sähkösopimukset, Suomen sähkömarkkinan ajankohtaiset aiheet ja yleisesti sähkön käyttöön liittyvät sisällöt löydät vihreaenergia.fi -sivustolta. Toiselta sivustolta, alyenergia.fi, löytyy vinkkejä, oppaita ja ohjeita Älyenergia-sovelluksen hyödyntämiseen – ja luonnollisesti linkit, joiden kautta sovelluksen voit ladata ilmaiseksi älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen Applen AppStoren tai Googlen Play -palveluista.

Sinun, eli asiakkaamme, kannalta mikään toiminta ei tässä kohtaa oleellisesti muutu. Huomaat parhaiten ilmeemme muuttumisen logojemme vaihtumisena viestinnässämme, laskuissa ja muissa kanavissa. Ilme päivittyy vaiheittain, eli saatat vielä hetken aikaa törmätä vanhaan ilmeeseemme kanavasta tai palvelusta riippuen.

Käyttökokemus ja -logiikka ovat meille erittäin tärkeitä asiakaskokemuksen kannalta. Aiemmilla sivuillamme kävijä eksyi ja seikkaili jopa huomaamattaan kahden eri sivuston välillä, nyt sivustot on helppo erottaa toisistaan ja käyttökokemus on paljon loogisempi.

Älyenergia-sovelluksen ilme ja kehitys

Vihreä Älyenergia on kasvattanut asiakasmääräänsä merkittävästi vuoden 2023 ja 2024 aikana. Moni asiakas on kuitenkin kysynyt, miten Vihreä Älyenergia ja Älyenergia eroavat toisistaan. Nyt uudistuneilla sivustoilla on kummallakin selkeä tavoite. Vihreaenergia.fi palvelee Vihreä Älyenergian sähköasiakkaita ja alyenergia.fi Älyenergia-sovelluksen käyttäjiä. Älyenergia-sovellus on kaikkien käytettävissä, olipa sitten Vihreä Älyenergian asiakas tai ei. Saumattomin käyttökokemus on kuitenkin silloin, kun sähkönkäyttäjällä on Vihreä Älyenergian sähkösopimus, sillä sovelluksen käyttöönotto on helpompaa. Pystymme myös tarjoamaan asiakkaillemme Älyenergia-sovelluksessa parempia tietoja ja toiminnallisuuksia nyt ja jatkossa.

Jatkamme Älyenergia-sovelluksen kehittämistä ja panostamme siihen entistäkin enemmän. Jo nyt todella monipuolisen sovelluksen ominaisuudet, kuten sähköauton latauksen, sähkölämmityksen ja muiden yhteensopivien laitteiden ohjaus ja seuranta, tulevat laajenemaan ja kehittymään. Panostamme myös jatkuvasti sovelluksen käytettävyyteen ja toimintavarmuuteen, jotta sinulla asiakkaanamme olisi käytössäsi maailman paras sovellus sähkön hankintaan, tuottamiseen ja käytön ohjaamiseen.

Älyenergia-sovelluksen ilme tulee päivittymään lähipäivinä ja saat uuden ilmeen käyttöön päivittämällä sovelluksen älypuhelimessasi tai tablet-laitteessasi. Tiedotamme muista sovelluksen toimintojen ja ominaisuuksien päivittymisestä erikseen päivityksen yhteydessä.

Jari Lindholm
Jari Lindholm
VÄE Markkinointi
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme