Miltä talvi näyttää sähkön hintojen osalta?
Miltä talvi näyttää sähkön hintojen osalta?


Julkaistu: 11.9.2023

Runsaat vesivarat, riittävä tuulisuus ja Olkiluoto kolmonen takaavat hintojen pysyvän kohtuullisina myös talvella. Nyt syksyllä on nähty jopa miinushintoja tuulien myllätessä tuulivoimaloita.

Kylmimmän talven aikana kuukausihinnat voivat ylittää seitsemänkin senttiä, mutta tuulisena aikana hinnat voivat olla jopa miinuksella. Älyenergia-sovelluksemme kertoo nämä tunnit kätevällä hintavahdilla ja ohjaa sähköauton latauksen edullisimmille tunneille automaattisesti. Yli neljän tähden sovelluksemme on tähtiluokitukseltaan ja ominaisuuksiltaan yksinkertaisesti markkinoiden paras tähän käyttöön. Sovellus kertoo mihin sähkösi kuluu, ohjaa älykkäästi auton latausta ja lämmitystä sekä kertoo miten voit sähkönkäyttötavoissasi säästää.

Tuntihintainen sopimuksemme on markkinoiden edullisin valinta, koska määräaikaiset sopimukset seuraavat johdannaisten hintoja, jotka seuraavat viiveellä markkinahintoja. Määrä-aikaisessa sopimuksessa johdannaisen antaja ja sähkönmyyjä ottavat välistä oman osuutensa turvakseen. Kiinteä hinta asettuu ennakoimaan tulevaa markkinahintaa + siihen tulevat edellämainitut ”välistäottajat”. Teimme Aalto-yliopiston Työelämäprofessori Juha Lipposen kanssa asiasta pienen tutkimuksen, jonka mukaan pörssisähköllä säästää keskimäärin 10%, ja jopa 25% verrattuna 2 vuoden määräaikaiseen sopimukseen. Varsinkin hybridituotteessa kuluttaja kiinnittää hintansa, mutta ei kuitenkaan hyödy kulutusvaikutuksesta oikeasti. Kulutusvaikutus eli profiiliriski on poikkeuksetta plus-merkkinen 0,2 – 1 senttiä vaikka markkinoilla näkyy väitteitä miinusmerkkisestä vaikutuksesta.

Kalle Nevala
Toimitusjohtaja
Vihreä Älyenergia

Vankka 6kk

7.98snt/kWh

 

Ei hinnan heilahteluja

Vankasti pysyvä kiinteä hinta
Aina 100% vihreää sähköä
Alle 10 000 kWh kohteisiin
Tutustu Älyenergia-sovellukseen!