Muuttajan muistilista: Vinkkejä sujuvaan muuttoon ja uuden sähkösopimuksen tekemiseen 
Muuttajan muistilista: Vinkkejä sujuvaan muuttoon ja uuden sähkösopimuksen tekemiseen 

Muutto uuteen kotiin on jännittävää ja innostavaa, mutta samalla se voi aiheuttaa myös huolta ja stressiä. Haluamme kuitenkin helpottaa muuttoasi parhaamme mukaan. Meistä ei ole kantoavuksi, mutta tekemällä sähkösopimuksen kanssamme, voit olla varma ettei sinun tarvitse muuttaa pimeään kotiin. Tämän takia, kun olet muuttamassa, on hyvä ottaa huomioon myös uuden sähkösopimuksen tekeminen. Me VÄEllä tarjoamme erinomaisen sähkösopimusvaihtoehdon opiskelijoille ja muuttajille. Tässä blogitekstissä esittelemme muuttajan muistilistan, joka auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneen muuton sekä tekemään fiksun sähkösopimusvalinnan uuteen kotiisi. 

Muuttoprosessin eri vaiheet 

1. Suunnittelu ja valmistautuminen: Aloita muuttosi suunnittelemalla aikataulu ja tekemällä lista asioista, jotka tulee hoitaa ennen muuttopäivää. Muistathan ilmoittaa muutosta postille, digi- ja väestötietovirastolle sekä muille tärkeille tahoille, kuten isännöitsijälle. Uudessa asunnossa tarvitset myös sähköä toimiaksesi arjessasi. Tee uusi sähkösopimus helposti VÄEn verkkosivuilla, jossa voit valita juuri sinulle sopivan sopimustyypin valikoimastamme! 

2. Asiakirjat kuntoon: Hoida tarvittavat asiakirjat valmiiksi ennen muuttoa. Näihin kuuluu mm. vuokrasopimus, nettiyhteys, kotivakuutus, sähkösopimus ja muuttoilmoitus. VÄEn sähkösopimus on lähtökohtaisesti aina sähköisessä muodossa ja näin ollen aina käden ulottuvissa ja helposti saatavilla esimerkiksi puhelimessasi. 

3. Pakkaaminen: Pakkaa tavarasi järjestelmällisesti huone kerrallaan. Merkitse laatikot selkeästi, jotta tiedät, mitä missäkin laatikossa on. Arvokkaat tai hauraat esineet kannattaa pakata erityisen huolellisesti. Muista myös pakata mukaan tärkeimmät asiakirjat ja tavarat, joita tarvitset heti muuton jälkeen. 

4. Muuttofirmalle vai itse tehtäväksi: Harkitse, mitä tavaroita kannattaa pakata itse ja mitä voit ulkoistaa muuttofirmalle. Muuttofirmalla on ammattitaitoa ja kokemusta tavaroiden kuljettamisesta ja pakkaamisesta turvallisesti. Voit keskittyä itse pakkaamaan henkilökohtaiset tavarasi ja jättää isommat ja raskaammat huonekalut muuttofirmalle. 

Muuttajan siivousopas 

1. Siivous ennen muuttoa: Ennen uuteen asuntoon muuttamista, on hyvä tehdä perusteellinen siivous. Puhdista keittiö, kylpyhuone ja muut tilat huolellisesti, jotta uuteen kotiin on miellyttävämpää muuttaa. 

2. Siivous vanhassa kodissa: Muista myös siivota vanha koti, jotta voit luovuttaa sen puhtaana seuraavalle asukkaalle tai vuokranantajalle. Muista myös irtisanoa vanha sähkösopimuksesi. 

Älykästä energiansäästöä uuteen kotiin 

Lataamalla Älyenergia-sovelluksemme voit säästää entistä enemmän sähkölaskussa! Älykkäät algoritmimme tunnistavat kodin erilaiset laitteet ja luovat niiden pohjalta sinulle sähkön säästöehdotuksia. Yhdistämällä sovelluksen ja edullisen pörssisähkösopimuksen säästätkin samalla luontoa mutta myös selvää rahaa! 

Älä siis murehdi sähkösopimuksen tekemisestä muuttaessa vaan nappaa huippuhyvä sopimus meiltä ja ole osa vihreää ja älykästä huomista! 

Mikko Salminen
Digital Marketing Specialist
Tee vihreä sähkösopimus