Älykästä ja mukavaa

Älykoti ja sähkö

Säästä älykkäästi mukavuudesta tinkimättä

Älykoteja rakennetaan koko ajan lisää ja samalla myös vanhempia taloja ja koteja varustetaan älykkäillä laitteilla, jotka tarjoavat helpotusta, energiansäästöä ja turvaa. Hankkimalla älykkäitä laitteita voit automatisoida ja etäohjata kodin toimintaa. Myös joistakin nykyisistä laitteista voi tehdä älykkäitä, etäohjattavia tai automatisoitavia hankkimalla niiden yhteyteen erillisiä älypistorasioita, kytkimiä ja muita ohjaavia laitteita.

Osa älylaitteista on selkeästi käytettävyyteen ja mukavuuteen painottuvia, kun taas toisissa on suurempia mahdollisuuksia säästää energiankulutuksessa. Energian ja kustannusten säästön kannalta oleellisimpia ovat lämmitykseen liittyvät laitteet, kuten älytermostaatit ja ilmalämpöpumput. Muita koneita ja laitteita, joiden älykkäällä ohjauksella voi säästää ovat esimerkiksi sähköauto ja aurinkopaneelit/invertterit.

Paljon laitteita, paljon ohjaamista ja asetuksia

Paitsi älylaitteita, myös niiden ohjaamiseen tarkoitettuja ympäristöjä on lukuisia. Esimerkiksi Googlella ja Applella on omat ympäristönsä, ja lisäksi on eri laitevalmistajien omia kotiautomaation ympärille toteuttamia ympäristöjä (ABB, Wiser, KNX, AJAX, Control4, DALI, DMX, jne.). Eikä tässä ole vielä kuin pintaraapaisu, sillä markkinoilta löytyy tuotemerkkejä kuten ZIGBEE, Tuya, Aqara, Ecobee, Tado, Shelly, Cozify, IKEA, LG ja Samsung. Asiaa ei auta se, että jokaisella on omat hallinta- ja ohjausympäristönsä, eivätkä ne ole välttämättä keskenään yhteensopivia.

Kun hallinta- ja ohjausympäristöjä on lukuisia, ja älypuhelimet ja tabletit täynnä erilaisia appeja, on kokonaisuuden hallinta ja automatisointi haasteellista. Siksi me Vihreä Älyenergialla suunnittelimme ja toteutimme Älyenergia-sovelluksen. Sen tavoitteena on muodostaa kokonaisuus, joka on ymmärrettävissä, hallittavissa ja ohjattavissa. Älyenergia-sovelluksella voit ohjata monia laitteita, yhdistää pörssisähkön hintatiedon laitteiden automaatioon ja saada vinkkejä ja tietoa siitä, mikä vaikuttaa energian käyttöön. Ja ennen kaikkea, miten kokonaisuus näkyy sähkölaskussasi.

Mitä älylaitteita älykodin ohjaamiseen kannattaa hankkia?

Älylaitteita on todella paljon. Siksi onkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitkä laitteet ja ympäristöt ovat keskenään yhteensopivia. Me suosittelemme laitteita, jotka ovat yhteensopivia Älyenergia-sovelluksen kanssa. Tästä voit tutustua Älyenergian kanssa yhteensopiviin laitteisiin ja ympäristöihin. 

Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme