Asu ekologisemmin

Kerrostalo­asujan sähkö

Pienistä virroista kasvaa suuri säästö

Meillä kaikilla on mahdollisuus parantaa elinympäristöämme ja tehdä hyvää. Valitsemalla Vihreän Älyenergian 100% fossiilivapaan sähkösopimuksen, autat vähentämään CO2-päästöjä. Sähkön tuotantotavalla on merkitystä, ja jokainen valinta ohjaa sähkömarkkinoita kehittymään oikeaan suuntaan – parempaan ympäristöön myös tuleville sukupolville.

Millainen sähkösopimus kerrostaloon?

Kerrostaloasunnot eivät ole keskenään samanlaisia. Energian kulutus ja säästö riippuvat monesta eri tekijästä, kuten vaikkapa näistä: onko asunnossa sähkölämmitteinen sauna, millaiset kylmälaitteet ovat, onko käytössä pyykinpesukone ja kuivausrumpu, pestäänkö astiat käsin vai astianpesukoneella? Onko asunnossa kenties lämmitystä ja viilennystä varten ilmalämpöpumppu?

Emme suosittele kerrostalossa asujalle yhtä tiettyä sopimusmuotoa, koska sopiva sopimustyyppi riippuu niin monesta tekijästä. Sen sijaan tärkeämpää on se, että kaikki Vihreän Älyenergian myymä sähkö tuotetaan täysin fossiilivapailla tuotantotavoilla.

Mitä on fossiilivapaa sähkö?

Vihreää sähköä on monenlaista. Vihreän Älyenergian myymä sähkö tuotetaan vesivoimalla, tuulivoimalla, aurinkovoimalla ja ydinvoimalla. Lisäksi ostamme vesivoimaa vain sellaisista tuotantolaitoksista, jotka eivät häiritse kalojen nousua lisääntymispaikoilleen.

Fossiilivapaa sähkö on tuotettu ilman fossiilisten aineiden polttamista. Fossiiliset aineet ovat muodostuneet biomassasta ja varastoituneet maaperään miljoonia vuosia sitten. Tällaisia ovat mm. kivihiili, ruskohiili, maakaasu ja raakaöljystä jalostetut polttoöyljyt.

Fossiiliset aineet ovat kaikki uusiutumattomia ja siksi ehtyviä luonnonvaroja. Niiden polttaminen tuottaa ilmastonmuutosta kiihdyttävää hiilidioksidia. Valitsemalla Vihreän Älyenergian sähkösopimuksen autat meitä vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Valitse sähkösopimuksesi tyyppi

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Opiskelijan Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 1.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Verraton opiskelijoille, maksat kuukausimaksusta vain 50% ensimmäisen 12 kk ajan (1,99 € / kk), sen jälkeen kuukausimaksu jatkuu normaalihintaisena (3,99 € / kk). Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tässä sopimuksessa voit ohjata kulutuksen edullisimmille tunneille ja säästää.
Alle 5000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin, 18-25-vuotiaille asiakkaille, joilla on voimassa olevat opinnot suomalaisessa oppilaitoksessa. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta, opiskelun vahvistamme tarvittaessa (opiskelijakortti).
Fossiilivapaa
Vankka 12kk
8.74

snt/kWh

Perusmaksu 3.9 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (12kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 24kk
8.49

snt/kWh

Perusmaksu 3.95 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (24kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme