Vaikuta vapaallakin

Mökin tai vapaa-ajan asunnon sähkö

Paljon vaihtoehtoja vaikuttaa

Mökki tai muu vapaa-ajan asunto tarjoaa loistavan tilaisuuden rentoutumiseen ja luonnonläheiseen oleskeluun, mutta monilla mökeillä on jo käytössään käytännöllinen ja monipuolinen sähköjärjestelmä. Mökillä voi olla tarve valaistukselle, lämmitykselle, viilennykselle, kylmälaitteille ja viihde-elektroniikalle, mikä tekee sähköstä olennaisen osan mökkielämää ympäri vuoden.

Oikean sähkösopimuksen valinta mökille on avain vaivattomaan ja edulliseen sähkönkäyttöön. Huomioimalla mökin sijainnin ja energiatarpeet voit valita optimaalisen sähkösopimuksen, joka takaa häiriöttömän mökkielämän kaikkina vuodenaikoina.

Etsitkö sopivaa sähkösopimusta kesämökillesi? Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse luotettava energiakumppani, Vihreä Älyenergia, joka tarjoaa käyttöösi juuri oikeanlaisen, 100% fossiilivapailla tuotantomuodoilla tuotetun sähkön.

Mikä on paras valinta mökille?

Vaikka markkinoilla ei ole erikseen räätälöityjä sähkösopimuksia mökeille, voit valita Vihreän Älyenergian sopimuksen, joka vastaa mökkisi tarpeita. Mökille voi hyödyntää samanlaisia sähkösopimuksia kuin tavallissessa asunnossasi, ja hinnoittelumallit vaihtelevat kiinteistä etukäteen sovituista kWh-hinnoista jatkuvasti muuttuviin pörssisähkön hintoihin.

Mökillä aikaa vietetään yleensä kesäisin, jolloin pörssisähkö on edullisimmillaan – ja näin ollen erinomainen vaihtoehto kustannuksellisesti. Jos mökki taas on ympärivuotisessa käytössä, mutta mökissä ei ole varaavaa lämmitystä, voi olla hyvä ajatus tehdä talviajoiksi määräaikainen sähkösopimus kiinteään hintaan. Jos mökissä on etäohjattavissa oleva ilmalämpöpumppu tai varaava sähkölämmitys, jota pystytään ohjaamaan kotoa käsin, voi olla hyvä idea hyödyntää pörssisähköä. Oleellista on kuitenkin, että jos mökkiä ei ole suunniteltu säilytettävänä kylmänä talviaikaan, on peruslämmön saatavuus varmistettu, etteivät putkistot tai vettä sisältävät laitteet pääse jäätymään.

Mökin sähkölaskun suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten mökin koosta, lämmitysmuodosta, sähkölaitteiden määrästä ja energiatehokkuudesta sekä siellä oleskelevien henkilöiden määrästä. Ennen sopimuksen solmimista onkin hyvä harkita sähkönkulutuksen arvioitu määrä ja ajankohta, jotta voit valita optimaalisen sopimuksen mökkisi tarpeisiin.

Mitä on fossiilivapaa, vihreä sähkö?

Fossiilivapaassa sähköntuotannossa vältetään fossiilisten polttoaineiden käyttöä, mikä säästää luonnonvaroja ja pienentää ilmastovaikutuksia. Vihreän Älyenergian myymä sähkö on 100% takuulla tuotettu fossiilivapailla tuotantotavoilla.

Suojelemme lisäksi mökkisi kalastusalueita ja kalakantoja, sillä ostamme vain sellaista vesivoimalla tuotettua energiaa, joka ei häiritse kalojen vaellusta lisääntymispaikoilleen. Valitsemalla Vihreän Älyenergian sähkösopimuksen teet konkreettisen teon ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Ota askel kohti kestävämpää tulevaisuutta valitsemalla vihreä energiaratkaisu vapaa-ajan asuntoosi tai kesämökkiisi.

Tässä mökkeilijälle sopivimmat sähkösopimuksemme

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 12kk
8.74

snt/kWh

Perusmaksu 3.9 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (12kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 24kk
8.49

snt/kWh

Perusmaksu 3.95 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (24kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Aurinkopaneeleille
Osto

Tuntikohtainen pörssihinta

Ei kuukausimaksua.

Hinnat ovat arvonlisäverottomia (ALV 0%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Tämä sopimus on tarkoitettu kohteessasi olevan pientuotantolaitteiston tuottaman sähköenergian ostoon. Sähkönostosopimus edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa kyseessä olevan kohteen kulutuskäyttöpaikkaan. Teethän myyntisopimuksen ensin.
Edellyttää voimassa olevaa kiinteää tai pörssisähkösopimusta VÄE:ltä
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme