100% fossiilivapaa

Vihreä sähkö

Takuulla vihreää

Mitä on vihreä sähkö? Se ei ole vain mainoslause, vaan lupaus siitä, että ostamasi sähkö on alkuperätakuin varmennettua ympäristöystävällistä sähköä. Vihreän Älyenergian tapauksessa se on tuotettu 100% fossiilivapaasti, eli se ei aiheuta ilmakehään hiilidioksidia, jota aiheutuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä energian tuottamisessa. Fossiiliset polttoaineet ovat mm. kivihiili, ruskohiili, maakaasu ja raakaöljystä jalostetut polttoöljyt. Ne ovat muodostuneet biomassasta ja varastoituneet maaperään miljoonia vuosia sitten. Meidän mielestämme on parempi, että niitä ei käytetä energiantuotantoon, koska tarjolla on paljon ekologisempia, toisin sanoen vihreämpiä, energian tuotantolähteitä. Tällaisia ovat mm. aurinkovoima, tuulivoima, vesivoima ja ydinvoima. Vihreä Älyenergia käyttää omissa tuotteissaan tuuli- ja ydinvoimaa.

Fossiilivapaat energianlähteet

Tässä voit tutustua tarkemmin fossiilivapaisiin energianlähteisiin.

Ydinvoima

Ydinvoima on Suomen eniten energiaa tuottava energianlähde, ja Suomi on maailman turvallisimpia ydinvoiman käyttäjiä. Fissioon perustuva energiantuotanto on lähestulkoon päästötöntä, ja ydinjätteen varastointi on Suomessa todella hyvin huomioitu.

Tuulivoima

Tuulivoiman rakentaminen kasvaa jatkuvasti, ja Suomi on yksi tämän energiamuodon kansainvälisistä huippuosaajista. Tuulivoimalla on suuri merkitys globaalien ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Aurinkovoima

Aurinkovoima on uusiutuva energianlähde. Tämä fuusioreaktioon perustuva maailmankaikkeuden lahja on käytännössä loppumaton energianlähde ja aurinkovoiman hyödyntäminen kehittyy ja tehostuu jatkuvasti. Vihreä Älyenergia ei tuota itse aurinkovoimaa, mutta tuemme asiakkaidemme aurinkoenergian käyttöä.

Vesivoima

Vesivoima on täysin uusiutuva energianlähde, sen toimitusvarmuus on erinomainen ja se on edullista. Vesivoima aiheuttaa todella vähäisiä hiilidioksidipäästöjä, mutta väärin rakennettuna sillä voidaan aiheuttaa haittaa luonnolle. Vihreä Älyenergia ei käytä vesivoimaa, koska emme halua, että energiamme estää kalojen vaellusta.

Mitä muuta vihreästä sähköstä on hyvä tietää?

Vihreän sähkön vaikutukset ympäristöön ovat minimaalisia ja sähkön tuotantotavat ovat mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia. Vihreän Älyenergian sähkö on alkuperätakuulla varmistettua  sähköä, ja se täyttää tiukat ympäristökriteerit.

Kun olet hankkimassa sähkösopimusta, kannattaa huomioida, että ”vihreää sähköä” käytetään myös markkinoinnissa joskus epärehellisesti siten, että todellinen tuotanto ei vastaakaan täysin luvattua. Kaikki sähköntuotannon tavat aiheuttavat päästöjä, mutta uusiutuvat ja fossiilivapaat tuotantotavat saastuttavat huomattavasti vähemmän verrattuna fossiilisiin tuotantotapoihin.

 

Kalat tykkäävät meistä- miksi?

Kaikki myymämme sähkö on fossiilivapaata ja kalaystävällistä, sillä emme myy vesivoimaa, joka rajoittaa vaelluskalojen kuten lohen reittejä. Olimme myös tekemässä kansalaisaloitteen Tornionjoen merilohen verkkopyynnin rajoittemiseksi vuonna 2019. Sponsoroimme myös muuten aloitetta ja kalakantojen suojelua vesistöissämme, minkä vuoksi siirryimme pois vesivoimasta muihin fossiilivapaisiin energialähteisiin.

Valitse Vihreä Älyenergia, aloita tästä

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Opiskelijan Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 1.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Verraton opiskelijoille, maksat kuukausimaksusta vain 50% ensimmäisen 12 kk ajan (1,99 € / kk), sen jälkeen kuukausimaksu jatkuu normaalihintaisena (3,99 € / kk). Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tässä sopimuksessa voit ohjata kulutuksen edullisimmille tunneille ja säästää.
Alle 5000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin, 18-25-vuotiaille asiakkaille, joilla on voimassa olevat opinnot suomalaisessa oppilaitoksessa. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta, opiskelun vahvistamme tarvittaessa (opiskelijakortti).
Fossiilivapaa
Vankka 12kk
8.74

snt/kWh

Perusmaksu 3.9 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (12kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 24kk
8.49

snt/kWh

Perusmaksu 3.95 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (24kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Aurinkopaneeleille
Osto

Tuntikohtainen pörssihinta

Ei kuukausimaksua.

Hinnat ovat arvonlisäverottomia (ALV 0%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Tämä sopimus on tarkoitettu kohteessasi olevan pientuotantolaitteiston tuottaman sähköenergian ostoon. Sähkönostosopimus edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa kyseessä olevan kohteen kulutuskäyttöpaikkaan. Teethän myyntisopimuksen ensin.
Edellyttää voimassa olevaa kiinteää tai pörssisähkösopimusta VÄE:ltä
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme