Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

Olet tervetullut asiakkaaksemme

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa asiakkuuteesi liittyvissä kysymyksissä. Katsothan kuitenkin ensin alta yleisimmät kysytyt kysymykset – olemme keränneet ne tähän, jotta saisit mahdollisimman nopeasti ja helposti vastauksen kysymykseesi.

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8.00 – 16.00
Palvelemme numerossa 029 1800 088 (matkapuhelinmaksu / paikallisverkkomaksu)
Sähköpostilla tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu@vihreaenergia.com

 

Useimmin kysyttyä

Panostamme vahvasti asiakaspalveluumme. Ajoittain saattaa kuitenkin tulla ruuhkatilanteita, jolloin meitä on haastavampaa saada kiinni puhelimella ja sähköpostiin vastaaminen saattaa kestää hieman. Olemmekin siksi keränneet tähän yleisimmät meiltä kysytyt kysymykset, joten kannattaa katsoa ensin läpi kysymykset ja vastauksemme niihin.

Sopimuksen irtisanominen

Jos et ole poismuuttamassa nykyisestä kohteesta vaan vaihtamassa sähkönmyyjää ja sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, niin riittää kun teet sopimuksen uuden myyjän kanssa. He hoitavat sopimuksen irtisanomisen puolestasi. Irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Tämä on yleinen käytäntö sähkönmyyjän vaihdoissa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa meille irtisanomisestasi. Jos haluat vastatarjouksen niin mielellämme teemme sen sinulle.

Jos olet poismuuttamassa nykyisestä kohteesta niin ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta ota ’yhteyttä’) seuraavat tiedot:

 1. Haluatko solmia sopimuksen kanssamme myös uuteen paikkaan?
 2. Viimeinen sähkönkäyttöpäivä vanhassa osoitteessa
 3. Muuttopäivä uuteen osoitteeseen
 4. Uusi osoite (tarvitaan vaikka sinne ei tehtäisikään uutta sopimusta, jotta yhteystiedot pysyvät ajantasalla sekä meillä että siirtoverkkoyhtiöllä)

Määräaikainen sopimus sitoo sekä asiakasta, että myyjää ja on voimassa sopimukselle ilmoitetuilla hinnoilla sovitun määräajan. Näin ollen, jos sopimus irtisanotaan ennen määräajan umpeutumista, on kyseessä sopimusrikkomus ja sopimuksen irtisanomista seuraa sopimussakko. Sopimussakosta huolimatta sinulla säilyy oikeus irtisanoa määräaikainen sopimus, mutta tällöin kannattaa varautua maksamaan sopimussakko. Yli kahden vuoden määräaikaisten sopimusten kohdalla sinulla on oikeus irtisanoa sähkösopimus kahden vuoden sopimusajan jälkeen.

Määräaikaisen sopimuksen jatkaminen perään uudella määräaikaisella sopimuksella ei ole sallittua ilman sinun suostumustasi, vaan sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevalla tuotteella, kulloinkin voimassa olevin ehdoin, jotka ilmoitamme sinulle kuukautta ennen määräajan päättymistä. Voit jatkaa myös sopimusta uudella määräaikaisella sopimuksella tai muulla valitsemallasi tuotteella.

1.1.2023 jälkeen alkaneilla Vihreä Älyenergian määräaikaisilla sopimuksilla sopimussakko määräytyy seuraavasti:

Mikäli asiakas purkaa määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden muista syistä kuin SME2014 kohdissa 10.2.1–10.2.5 on säädetty, on Vihreä Älyenergia Oy:llä oikeus periä asiakkaalta sopimussakko, joka on 90% jäljellä olevan sopimuskauden arvioidusta kokonaiskulutuksesta, kuitenkin aina vähintään 100 euroa (sis. alv 24%). Muuton yhteydessä sopimus irtisanoutuu veloituksetta.

Sopimuksen peruminen

Jos sopimuksen tekopäivästä on 14 päivää tai alle, niin tee perumisilmoitus meille sähköpostitse tai puhelimitse. Jos sopimuksen tekopäivästä on yli 14 päivää, niin tee uusi sopimus toisen myyjän kanssa joka hoitaa irtisanomisen puolestasi.

Jos sopimus on tehty puhelimitse tai Internetin välityksellä, kuluttajalla on oikeus peruuttaa sähkösopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen solmimisesta syytä ilmoittamatta. Peruutusaika katsotaan alkaneeksi ajankohdasta, jolloin Vihreä Älyenergia Oy on vastaanottanut tiedon sopimuksen tekemisestä joko puhelimitse tai Internetin välityksellä.

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa sen tekemisestä syytä ilmoittamatta.

Muutto

Muuttotilanteessa uusi sopimus on hyvä tehdä hyvissä ajoin, vähintään viikkoa ennen muuttopäivää.

Jos kohteessa on sähköt päällä, voit kuitenkin saada sopimuksen alkamaan puhelimitse jopa samana arkipäivänä. Nettipalvelun kautta sopimuksen saa alkamaan aikaisintaan kolmen päivän päästä. Jos kohteessa ei ole sähköjä päällä, suosittelemme soittamaan meille.

Huomioithan, että jos kohteessa ei ole sähköjä päällä, saattaa paikallinen siirtoverkko veloittaa saman päivän pikakytkennästä oman hinnastonsa mukaisen maksun.

Sinun ei välttämättä tarvitse olla heihin yhteydessä. Me ilmoitamme siirtoverkkoyhtiölle tarvittavat tiedot ja he tekevät verkkopalvelusopimuksen.

Mikäli olet tehnyt kiinteistökaupan, ilmoitathan siirtoverkkoyhtiöllesi sähköliittymän siirtämisestä nimiisi.

Emme irtisano vanhan osoitteen sähkönmyynti- ja verkkopalvelusopimusta. Ilmoitathan poismuutostasi nykyiselle myyjällesi tai verkkoyhtiöllesi.

Vaihtaessasi sähkönmyyjää samassa osoitteessa, nykyisen myyjän sopimuksesi päättyy automaattisesti edeltävään päivään siitä, kun meidän sopimuksemme alkaa.

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta ’ota yhteyttä’) seuraavat tiedot:

 • Viimeinen sähkönkäyttöpäivä vanhassa osoitteessa
 • Muuttopäivä uuteen osoitteeseen
 • Uusi osoite

Ilmoita asiakaspalveluumme (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta ’ota yhteyttä’) seuraavat tiedot:

 • Kerro, että haluat päättää sopimuksen poismuuton vuoksi
 • Viimeinen sähkönkäyttöpäivä osoitteessa, josta muutat pois
 • Uusi postiosoite (tämä tarvitaan, jotta yhteystiedot pysyvät ajantasalla sekä meillä että siirtoverkkoyhtiöllä)

Osoite tarvitaan, jotta postiosoitetiedot pysyvät sopimuksella ajantasalla. Tieto uudesta postiosoitteesta välittyy suoraan myös siirtoverkkoyhtiölle kun sopimus päätetään. Sähkönmyyjät ja verkkoyhtiöt eivät saa osoitteenmuutoksia tiedoksi Postilta tai Digi- ja Väestövirastolta.

Alueen jakeluverkonhaltija huolehtii sähköjen kytkennästä. Yleensä sähköjen kytkentä tehdään etänä.

Suosittelemme soittamaan alueesi jakeluverkonhaltijan asiakaspalveluun ja varmistamaan tilanteen heiltä.

Tarkistathan myös, että pääkytkin on I-asennossa. Jos kytkin on asennossa 0, mittariin ei saada yhteyttä eikä sähköjä saada päälle.

Sähkönmyyjän vaihto

Kyllä, sähkönmyyjän vaihto tilanteessa hoidamme vanhan sopimuksen irtisanomisen puolestasi.

Myyjänvaihtotilanteissa sopimus voi alkaa aikaisintaan 15 päivän päästä ja maksimissaan 3 kuukauden päästä sopimuksen käsittelypäivästä.

Jos sinulla on voimassa oleva määräaikainen sopimus, alkaa meidän sopimuksemme aikaisintaan edellisen sopimuksen päättymistä seuraavana päivänä. Jos sopimuksemme ei pääse alkamaan heti seuraavasta päivästä, sopimuksesi jatkuu toistaiseksi voimassaolevana kunnes meidän sopimuksemme alkaa. Sähköntoimitus ei välissä katkea.

Älyenergia-sovellus

Sovelluksemme suosio yllättää välillä meidätkin, jonka takia teemme jatkuvasti parannuksia sen toimintaan. Tästä johtuen sisäänkirjautuminen voi välillä olla hidasta, mutta työskentelemme jatkuvasti sen parantamiseksi.

Sovellus etsii kulutusdatasta automaattisesti sellaiset sähkölaitteet, jotka se pystyy tunnin kokonaiskulutuksen perusteella löytämään ja jakaa ne omiin luokkiinsa.

Kyllä, useampi ihminen voi tarkastella saman käyttöpaikan kulutusta. Tämä vaatii yhteydenoton asiakaspalveluumme, jonka jälkeen voimme tehdä tarvittavan linkityksen toiselle henkilölle.

Sovellus näyttää kulutustiedot heti, kun sähkönsiirtoyhtiösi päivittää kyseiset tiedot Fingridin Datahub-palveluun. Tiedot saattavat kuitenkin päivittyä viiveellä.

 1. Varmista, että sinulla on asennettuna uusin versio Älyenergia-sovelluksesta. Päivitä sovelluksesi sovelluskaupasta: Androidille tästä tai iPhonelle tästä.
 2. Sovelluksen avattuasi, siirry navigaation kautta kohtaan ’Laskut’
 3. Klikkaa haluamaasi laskua
 4. Paina ’Lataa PDF’ -painiketta

HUOM! Joillakin android laitteilla pdf lasku ei avaudu. Pyrimme korjaamaan ongelman mahdollisimman pian.

Sähkösopimukset

Ilmoita asiakaspalveluumme sopimuksen nimi, johon haluat vaihtaa (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta ota yhteyttä).

Jos nykyinen sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva, onnistuu vaihto mihin tahansa normaalihintaiseen tuotteeseen. Määräaikaisen sopimuksen voit vaihtaa, kun sopimuskausi on päättynyt.

Sopimuksesi hinnan löydät Älyenergia-sovelluksestamme, laskultasi tai sähkösopimukset sivultamme.

1) Nordpoolin sivuilla ilmoitetut hinnat ovat ilmoitettu ilman ALV 24%. Meidän laskuttamamme hinnat sisältävät ALV 24%.

2) Pörssisähkön keskihinta olettaa että jokaiselle tunnille on sama kulutus. Käytännössä kulutus on kuitenkin eri jokaiselle tunnille. Kun otetaan kohteen kulutus huomioon niin keskihintakin eroaa pörssisähkön keskihinnasta. Laskulla näkyvän keskihinnan laskemiseen käytetyt tiedot löytyvät portaalistamme löytyvästä laskelmasta; LASKUT > Tuntikausikulutukset. Huom! laskelmassa ilmoitetut hinnat ovat ilman ALV24%.

Voit vaikuttaa itse maksamaasi keskihintaan ajoittamalla kulutuksen niille tunneille jolloin sähkö on edullisimmillaan.

Älyenergia-sovelluksemme avulla voit seurata kohteesi kulutusta ja optimoida sähkönkäyttöä halvemmille tunneille. Lue lisää: https://alyenergia.fi/.

Laskutus

Voit tilata sähkölaskun e-laskuna omassa verkkopankissasi lisäämällä uuden laskuttajan E-laskut-kohdassa. Kun sinulta kysytän yhtiön nimeä, lisää siihen Vihreä Älyenergia Oy. Tämän jälkeen sinulta kysytään sopimusnumeroa, jonka löydät muun muassa sopimusvahvistuksesta. Nyt saat sähkölaskut suoraan verkkopankkiisi.

Tarkista oletko tilannut e-laskutuksen pankistasi. Jos olet, niin tarkista pankin palvelusta löytyykö lasku e-laskuna.

Muussa tapauksessa olemme todennäköisesti lähettäneet laskun sähköpostiin, jonka olet ilmoittanut meille sähkösopimusta tehdessäsi. Tarkista onko lasku mennyt roskaposti kansioon. Alla ohjeet Gmail, Outlook ja Hotmail tapauksiin. Lasku saattaa löytyä myös, jos etsit hakusanalla ’Vihreän Älyenergian sähkölasku’.

Gmail

Gmail poistaa yli 30 päivää vanhat sähköpostit pysyvästi roskapostikansiosta, jonka jälkeen sähköpostia ei enää löydy. Jos sähkölasku löytyy roskapostikansiosta, klikkaa ’ei roskaposti’ kohtaa. Tämän jälkeen gmail ei enää käsittele sähkölaskua roskapostina.

Hotmail ja Outlook

1) Tarkista ’muut’ kansio.
Hotmail ja outlook saattaa käsitellä lähettämämme laskun ei-tärkeänä, jonka takia lasku löytyykin ’muut’ kansiosta, eikä ’tärkeät’ kansiosta.

2) Tarkista ’roskaposti’ kansio.
Jos sähkölasku löytyy roskapostikansiosta, klikkaa ’ei roskapostia’ kohtaa. Tämän jälkeen outlook/hotmail ei pitäisi enää käsitellä sähkölaskua roskapostina. Lasku pysyy roskapostikansiossa oletuksena vain 10 päivää, jonka jälkeen Hotmail/Outlook siirtää sen ’poistetut’ kansioon. Jos olet saanut meiltä ilmaisen muistutuksen, niin todennäköisesti lasku on jo siirretty ’poistetut’ kansioon.

3) Tarkista ’poistetut’ kansio.
Lasku pysyy ’poistetut’ kansiossa oletuksena 30 päivää, jonka jälkeen Hotmail/Outlook poistaa sen pysyvästi.

Yhteistyökumppanimme Sergel hoitaa perintäämme maksuvaatimuksesta alkaen. Hoidamme itse muistutukset siihen asti. Jos laskusi on muistutuksista huolimatta edelleen maksamatta, siirtyy se automaattisen perintätoimeksiannon kautta Sergelille.

Jos olet saanut laskun Sergeliltä, tulee sinun maksaa lasku suoraan heille.

Mikäli sinulla herää kysyttävää saamastasi perintälaskusta, olethan yhteydessä suoraan Sergeliin. Tavoitat heidät arkisin klo 8-18 numerosta 0200 13113 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@sergel.com.

Eräpäivän siirto onnistuu, jos maksuhistoriasi on kunnossa eikä sinulla ei ole erääntyneitä laskuja rästissä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme eräpäivän siirtämiseksi (029 1800088, asiakaspalvelu@vihreaenergia.com tai portaalin kautta ’ota yhteyttä’) ennen laskun eräpäivää. Maksumuistutuksen eräpäivää ei voi siirtää.

Jos käytössäsi on e-lasku, muistathan tehdä maksupäivä muutoksen myös verkkopankissasi.

Kyllä, laskutuksemme perustuu kulutuksen mukaiseen laskutukseen, eli veloitamme aina todellisen käyttämäsi sähkönmäärän mukaisesti, aina kun se on mahdollista. Poikkeustapauksissa käytetään käyttöpaikan verkonhaltijan ilmoittamaa kulutusennustetta, joka verkonhaltijan toimesta korjataan kun todellinen kulutus on saatavilla. Mahdollinen korjattu kulutus huomiodaan laskutuksessamme korjausrivinä ajalta jota se koskee.

Lähetämme alle 10 euron laskun, jos kyseessä loppulasku tai jos emme ole laskuttaneet sähkön käyttöä pitkään aikaan. Sähkön vähittäismyyjän on lähetettävä lasku tosiallisen kulutuksen perusteella vähintään neljä kertaa vuodessa. Alle 10 euron lasku voi muodostua myös, jos laskulla on hyvitystä.

Lähetämme laskun vasta, kun sopimuksesi saldo ylittää 10€. Jos kulutuksesi on pientä, saattaa mennä muutama kuukausikin ennen kuin saat ensimmäisen laskun.

Joskus mittaustietojen saamisessa siirtoyhtiöltä saattaa olla viivettä tai puutteita, joka estää laskun lähettämisen. Lähetämme laskun heti kun olemme saaneet kaikki mittaustiedot siirtoyhtiöltäsi.

Joskus siirtoverkkoyhtiö saattaa korjata aiemmin ilmoittamaansa mittaustietoa sen jälkeen kun lasku on jo muodostunut. Tällöin korjattu tieto laskutetaan seuraavalla laskulla.

Muut

Uusi asiakas on henkilö jolla ei ole ollut aikaisemmin, tai vähintään 1 vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergian kanssa.

Kyllä, myymme fossiilivapaata sähköä kaikkialle Suomeen.

Todistamme sähkön alkuperän alkuperätodistuksilla. Käytämme sähkönä pohjoismaista tuuli- ja ydinvoimaa.

Noudatamme Energiateollisuus ry:n suosittelemia yleisiä sähkönmyyntiehtoja.

Kyllä, ostamme aurinkopaneeliesi tuottaman ylijäämäsähkön kun alla listatut ehdot täyttyvät:

 • Olet saanut siirtoverkkoyhtiöltäsi käyttöönottoluvan ja tuotannon käyttöpaikkatunnuksen
 • Sinulla on voimassa oleva sähkönmyyntisopimus kanssamme
 • Pientuotantolaitteistosi koko on enintään 100 kW

Emme ota välityspalkkiota ylijäämän ostosta, eikä sopimuksessa ole perusmaksua tai erillistä toimitusmaksua.

Maksamme sähköstä saman hinnan kuin Nord Pool Spot (pohjoismaisen sähköpörssin) Suomen hinta-alueen tuntikohtainen hinta (ALV 0%).

Ylijäämän osto vähennetään suoraan kulutuksen sähkölaskustasi.

Huomioithan, että aurinkosähkön ostosopimus voi alkaa vasta, kun siirtoverkkoyhtiö on perustanut tuotannon kohteellesi käyttöpaikan ja käyttöpaikkanumero on tiedossamme.

Ostosopimuksemme korvaus on pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittama Suomen hinta-alueen tuntikohtainen hinta, jolloin tälläisen harvinaisen tilanteen sattuessa, jossa tuntikohtainen spot-hinta on negatiivinen, joutuu ylijäämäsähkön syöttämisestä verkkoon maksamaan spot-hinnan mukaisesti.

Tällaisten hetkien vaikutus on kuitenkin hyvin marginaalinen ja tuntitasolla pientuottajana et todennäköisesti kuitenkaan joudu nettomaksajaksi, mikäli samaan aikaan kohteessasi on sähkön kulutusta, joka katetaan aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä.

Aurinkopaneelien sähköntuotantoa ei siis kannata tälläisessä tilanteessa katkaista, sillä kokonaistuotannon kannalta tälläinen harvinainen tilanne on lyhytkestoinen ja hyöty on hyvin vähäinen, sillä koti kuitenkin kuluttaa sähköä jonkin verran koko ajan. Jos aurinkopaneelit eivät tänä aikana tuota sähköä laitteiston sulkemisen vuoksi, tulee kulutetusta sähköstä maksettavaksi energian lisäksi siirtomaksu sekä sähkövero.

Datahub on Suomen kaikkia sähkömarkkinoiden osapuolia koskeva lakisääteinen keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, joka otettiin käyttöön 21.2.2022. Datahubiin tallennetaan sähkömarkkinalain mukaisesti tiedot kaikista sähköasiakkaista ja sähkösopimuksista valtakunnallisesti. Datahubia hallinnoi Fingrid Datahub Oy, joka on kantaverkkoyhtiö Fingridin tytäryhtiö.

Datahubiin tallennetaan sähkömarkkinalain mukaisesti sähkönkäyttöpaikkojen kannalta olennaiset tiedot, kuten asiakastiedot ja kulutustiedot. Järjestelmä nopeuttaa tiedonvaihtoa eri sidosryhmien välillä varmistamalla, että tiedot ovat tasapuolisia ja ajantasaisia kaikille niihin oikeutetuille. Tieto kuitenkin liikkuu ainoastaan tietoon oikeutettujen osapuolten välillä.

Järjestelmä yhtenäistää toimialan käyttämät asiakas-, sopimus- ja mittaritiedot, sekä keskeisten asiakastapahtumien prosessit ja aikataulut. Esimerkiksi muuttaessasi tai vaihtaessasi sähköntoimittajaa kaikki tiedot keskitetään yhteen paikkaan, mikä nopeuttaa sähkösopimusten validointia.

Datahubin käyttöönoton myötä siirryttiin käyttämään uudenmallisia käyttöpaikkatunnuksia. GSRN-tunnus korvasi vanhat käyttöpaikkatunnukset 21.2.2022 alkaen. Muutoksen yhteydessä jokainen sähkönkäyttöpaikka Suomessa sai yksilöllisen 18 merkin mittaisen GSRN-tunnisteen (Global Service Relation Number). GSRN-tunnus muodostuu kolmesta osasta; yritystunnisteesta, yksilöllisestä tunnuksesta ja tarkastusnumerosta. Tunnus siis yksilöi sähkönkäyttöpaikkasi.

Valitse itsellesi sopivin sähkösopimus

Omalla sähkön kulutuksella ja sen optimoinnilla voit vaikuttaa merkittävästi sähkölaskun kokoon. Kannattaa valita Vihreä Älyenergian sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu 100% fossiilittomilla tuotantotavoilla, eikä tuota hiilidioksidipäästöjä. Sähkön hinnoissa voi olla isojakin eroja – Vihreä Älyenergian fossiilivapaa pörssisähkö on jatkuvasti Suomen markkinoiden edullisimpia*.

* seuraamme kilpailua ja markkinaa jatkuvasti ja haluamme tarjota asiakkaillemme parasta ympäristöystävällistä sähköä.

Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme