Vapaus vaikuttaa

Omakotitalon sähkö

Paljon vaihtoehtoja vaikuttaa

Omakotitalot ovat todella hyvä ympäristö sähkön järkevän käytön ohjaamiseen, sillä kokonaiskulutukseen vaikuttavat todella monet asiat. Voit vaikuttaa ympäristöön ja sähkölaskuusi positiivisesti samaan aikaan valitsemalla Vihreän Älyenergian 100% fossiilivapaan sähkösopimuksen. Tämä valinta auttaa vähentämään CO2-päästöjä ja ohjaa sähkömarkkinoita kestävämpään suuntaan, joka hyödyttää myös tulevia sukupolvia.

Mikä on paras valinta omakotitaloon?

Omakotitalossa suurin energiankulutus kohdistuu yleensä aina lämmitykseen. Siksi onkin ensisijaisen tärkeää kiinnittää huomiota itse rakennuksen energiatehokkuuteen. Sen voi tehdä parantamalla eristystä, varmistamalla ikkuna- ja ovitiivisteiden kunnon ja lisäämällä vaikkapa suoran tai varaavan sähkölämmityksen rinnalle hyötysuhteeltaan tehokkaita lämmitys- ja viilennyslaitteita, kuten ilmalämpöpumppu. Jossain vaiheessa saattaa olla myös järkevää uusia ikkunat ja ovet kokonaan sekä lisätä katolle lisäeristystä.

Omakotitaloja on asuinkäytössä aina 1800-luvulta valmistuneista hirsitaloista rintamamiestaloihin ja uusiin matalaenergiataloihin. Siksi energiakulutus ja säästömahdollisuudet vaihtelevat monista tekijöistä riippuen. Omakotitalossa omaan sähkön käyttöön ja siitä tuleviin kustannuksiin voi vaikuttaa todella paljon. On tärkeää ottaa huomioon esimerkiksi sähkölämmitteisen saunan käyttö, kodinkoneiden energiatehokkuus, ja lämmitys- ja viilennysjärjestelmät, varastotilojen ja autotallin lämpötila ja esimerkiksi varaavan sähkölämmityksen käyttöajankohdat.

Vihreän Älyenergian myymä sähkö on aina fossiilivapaata, mutta sopimusmuodon valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja kulutustottumuksista. Omakotitaloille suosittelemme Väen Verraton -pörssisähkösopimusta yhdistettynä Älyenergia-sovellukseemme, jolla voit helposti seurata, ja halutessasi myös ohjata, sähkölaitteiden, sähköauton latauksen ja lämmityslaitteiden energiankulutusta. Jos haluat huolettomuutta, eivätkä säästetyt eurot ole sinulle ensisijainen lähtökohta, voit myös valita määräaikaisen sähkösopimuksen. Valitsit sitten kumman tahansa, Vihreän Älyenergian sopimuksilla saat aina 100% fossiilivapaata sähköä, joka ei edistä ilmastonmuutosta.

Mitä on fossiilivapaa, vihreä sähkö?

Vihreä sähkö, tuotettuna vesivoimalla, tuulivoimalla, aurinkovoimalla ja ydinvoimalla, tarjoaa kestävän vaihtoehdon perinteiselle energiantuotannolle. Huolehdimme myös siitä, että vesivoiman voimalat toimivat ympäristöystävällisesti, takaamalla vesistön ekosysteemin suojan ja kalojen lisääntymispaikkojen säilymisen.

Fossiilivapaan sähkön tuotannossa vältetään fossiilisten polttoaineiden käyttöä, mikä merkitsee luonnonvarojen säästämistä ja ilmastovaikutusten pienentämistä. Valitsemalla Vihreän Älyenergian sähkösopimuksen teet konkreettisen teon ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Hyödynnä aurinkopaneelien tuotto

Omakotitaloasuja voi hyödyntää aurinkopaneeleja merkittävästi sähköntuotannossa ja siten pienentää sähkölaskuaan. Aurinkopaneelit asennetaan talon katolle tai tontille, missä ne keräävät auringonvaloa ja muuntavat sen invertterin avulla sähköenergiaksi. Tuotettu sähkö voidaan käyttää suoraan kotitalouden tarpeisiin, kuten valaistukseen, lämmitykseen ja kodinkoneiden käyttöön.

Aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä päivisin ja kesäisin, ja ylijäämäenergiaa voidaan varastoida akkuihin tai syöttää takaisin sähköverkkoon hyvitystä vastaan. Tämä mahdollistaa sähkölaskujen pienentämisen ja voi jopa tuottaa tuloja ylimääräisen energian myynnistä. Tee Vihreän Älyenergian kanssa ostosopimus, niin saat helposti tuottamasi ylimääräisen sähkön myytyä takaisin verkkoon – myyty sähkö hyvitetään sähkölaskussasi.

Valitse omakotitaloon sopiva sähkösopimus

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Aurinkopaneeleille
Osto

Tuntikohtainen pörssihinta

Ei kuukausimaksua.

Hinnat ovat arvonlisäverottomia (ALV 0%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Tämä sopimus on tarkoitettu kohteessasi olevan pientuotantolaitteiston tuottaman sähköenergian ostoon. Sähkönostosopimus edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa kyseessä olevan kohteen kulutuskäyttöpaikkaan. Teethän myyntisopimuksen ensin.
Edellyttää voimassa olevaa kiinteää tai pörssisähkösopimusta VÄE:ltä
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme