Muuttajan muistilista

Vinkkejä sujuvaan muuttoon

Yleisimpiä kysymyksiä

Muuttaminen on hektistä, ja jotain saattaa unohtua matkalla. Miten irtisanon vanhan asunnon sähkösopimuksen? Miten teen sähkösopimuksen uuteen asuntoon? Lisäksi uusi asunto on vielä vieras, ja sinulle saattaa tulla eteen yllättäviä tilanteita esimerkiksi sähkösopimukseen liittyen. Olemme keränneet asiakaspalvelumme sivulle Muutto-kohtaan yleisimmät muuttajien meille esittämät kysymykset – nekin kannattaa käydä lukemassa.

Uusi koti. Uudet sopimukset.

Muutto uuteen kotiin on jännittävää ja innostavaa, mutta samalla se voi aiheuttaa myös huolta ja stressiä. Haluamme kuitenkin helpottaa muuttoasi parhaamme mukaan. Meistä ei ole kantoavuksi, mutta tekemällä sähkösopimuksen kanssamme, voit olla varma ettei sinun tarvitse muuttaa pimeään kotiin. Tämän takia, kun olet muuttamassa, on hyvä ottaa huomioon myös uuden sähkösopimuksen tekeminen. Me VÄEllä tarjoamme erinomaisen sähkösopimusvaihtoehdon opiskelijoille ja muuttajille. Tässä blogitekstissä esittelemme muuttajan muistilistan, joka auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneen muuton sekä tekemään fiksun sähkösopimusvalinnan uuteen kotiisi.

Muuttoprosessin eri vaiheet

  1. Suunnittelu ja valmistautuminen: Aloita muuttosi suunnittelemalla aikataulu ja tekemällä lista asioista, jotka tulee hoitaa ennen muuttopäivää. Muistathan ilmoittaa muutosta postille, digi- ja väestötietovirastolle sekä muille tärkeille tahoille, kuten isännöitsijälle. Uudessa asunnossa tarvitset myös sähköä toimiaksesi arjessasi. Tee uusi sähkösopimus helposti VÄEn verkkosivuilla, jossa voit valita juuri sinulle sopivan sopimustyypin valikoimastamme!
     
  2. Asiakirjat kuntoon: Hoida tarvittavat asiakirjat valmiiksi ennen muuttoa. Näihin kuuluu mm. vuokrasopimus, nettiyhteys, kotivakuutus, sähkösopimus ja muuttoilmoitus. VÄEn sähkösopimus on lähtökohtaisesti aina sähköisessä muodossa ja näin ollen aina käden ulottuvissa ja helposti saatavilla esimerkiksi puhelimessasi.
     
  3. Pakkaaminen: Pakkaa tavarasi järjestelmällisesti huone kerrallaan. Merkitse laatikot selkeästi, jotta tiedät, mitä missäkin laatikossa on. Arvokkaat tai hauraat esineet kannattaa pakata erityisen huolellisesti. Muista myös pakata mukaan tärkeimmät asiakirjat ja tavarat, joita tarvitset heti muuton jälkeen.
     
  4. Muuttofirmalle vai itse tehtäväksi: Harkitse, mitä tavaroita kannattaa pakata itse ja mitä voit ulkoistaa muuttofirmalle. Muuttofirmalla on ammattitaitoa ja kokemusta tavaroiden kuljettamisesta ja pakkaamisesta turvallisesti. Voit keskittyä itse pakkaamaan henkilökohtaiset tavarasi ja jättää isommat ja raskaammat huonekalut muuttofirmalle. 

Muuttajan siivousopas

Siivous ennen muuttoa: Ennen uuteen asuntoon muuttamista, on hyvä tehdä perusteellinen siivous. Puhdista keittiö, kylpyhuone ja muut tilat huolellisesti, jotta uuteen kotiin on miellyttävämpää muuttaa. 

Siivous vanhassa kodissa: Muista myös siivota vanha koti, jotta voit luovuttaa sen puhtaana seuraavalle asukkaalle tai vuokranantajalle. Muista myös irtisanoa vanha sähkösopimuksesi. 

Älykästä energiansäästöä uuteen kotiin

Lataamalla Älyenergia-sovelluksemme voit säästää entistä enemmän sähkölaskussa! Älykkäät algoritmimme tunnistavat kodin erilaiset laitteet ja luovat niiden pohjalta sinulle sähkön säästöehdotuksia. Yhdistämällä sovelluksen ja edullisen pörssisähkösopimuksen säästätkin samalla luontoa mutta myös selvää rahaa! 

Älä siis murehdi sähkösopimuksen tekemisestä muuttaessa vaan nappaa huippuhyvä sopimus meiltä ja ole osa vihreää ja älykästä huomista! Valitse alta asumismuoto, johon olet muuttamassa, niin näet, millaista sähkösopimusta suosittelemme juuri sinulle.

Millaiseen kotiin olet muuttamassa?

Omakotitalo tai paritalo

Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme