Kokonaislaskun helpottaja

Aurinkovoima

Aurinko armas pienensi sähkölaskun

Aurinkovoima on erinomainen energianlähde silloin kun sitä on saatavilla, ja se on toistaiseksi ainoa suuremmassa mittakaavassa fuusioreaktioon pohjautuva, loppumaton energianlähde – ainakin seuraavat 6,5 miljardia vuotta. Päästöttömänä energiamuotona sen ympäristövaikutukset ovat muihin tuotantomuotoihin verrattuna vähäisiä. Toisaalta sen haasteena on Suomessa se, ettei aurinkoenergiaa ole yleensä saatavilla silloin kun energiantarve on lämmityskaudella suurimmillaan. Sillä on kuitenkin merkitystä varsinkin sellaisille kotitalouksille, joilla on mahdollisuus hankkia ja käyttää omia aurinkopaneeleja. Vihreän Älyenergian ostosopimuksella voit myydä ylimääräisen tuottamasi sähkön meille, ja me välitämme sen markkinoille – hyvitämme tuottamasi sähkön sähkölaskussasi. Käytännössä ylimääräisen sähkön käyttää lähin naapurisi, sillä aurinkopaneelisi ovat yhteydessä sähköverkkoon, jossa sähkö virtaa yhtenä kokonaisuutena.

Ehtymätön, uusiutuva ja päästötön

Aurinkopaneeleiden käyttöikä on noin 20-30 vuotta, eivätkä ne edellytä aktiivista kunnossapitoa. Myös ylimääräisen sähkön tuotanto on helppoa myydä meidän kauttamme markkinoille, ja samalla hyödyt ostamastamme energiasta, koska se vastaavasti pienentää omaa sähkölaskuasi. Aurinkoenergia-alalla tehdään jatkuvasti uusia innovaatioita esimerkiksi nanoteknologiassa. Ne voivatkin tulevaisuudessa moninkertaistaa aurinkopaneelien sähkötuoton.

Toistaiseksi Suomessa aurinkopaneelien hyödyt tulevat parhaiten esiin vuoden valoisaan aikaan, mutta oikein suunnattuina ja sijoitettuina ne tuottavat hieman myös talvella. Kuitenkin noin 75% kokonaistuotosta syntyy touko-lokakuun aikana ja loput 25% marras-huhtikuun aikana.

Ota käyttöön Älyenergia-sovellus ja hyödyt

Kehitimme Älyenergia-sovelluksen, jotta voisit säästää sähkölaskussasi, optimoida sähkön käyttöäsi ja ohjata älykkäästi monia kodin lämmityslaitteita ja muita energiaa käyttäviä laitteita. Aurinkopaneelit (tai tarkemmin sanoen invertteri) ovat yksi laite, jonka voit yhdistää Älyenergia-sovellukseen. Sovelluksesta näet järjestelmäsi sähkön tuotannon ja miten aurinkopaneelit vaikuttavat kokonaisuutena sähkölaskuusi. Sinun kannattaakin tehdä kanssamme Verraton-pörssisähkösopimus ja Osto-sähkösopimus sekä ottaa käyttöösi Älyenergia-sovellus, niin saat kaiken hyödyn palveluistamme.

Valitse Vihreä Älyenergia, aloita tästä

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Opiskelijan Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 1.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Verraton opiskelijoille, maksat kuukausimaksusta vain 50% ensimmäisen 12 kk ajan (1,99 € / kk), sen jälkeen kuukausimaksu jatkuu normaalihintaisena (3,99 € / kk). Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tässä sopimuksessa voit ohjata kulutuksen edullisimmille tunneille ja säästää.
Alle 5000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin, 18-25-vuotiaille asiakkaille, joilla on voimassa olevat opinnot suomalaisessa oppilaitoksessa. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta, opiskelun vahvistamme tarvittaessa (opiskelijakortti).
Fossiilivapaa
Vankka 12kk
8.74

snt/kWh

Perusmaksu 3.9 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (12kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 24kk
8.49

snt/kWh

Perusmaksu 3.95 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (24kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Aurinkopaneeleille
Osto

Tuntikohtainen pörssihinta

Ei kuukausimaksua.

Hinnat ovat arvonlisäverottomia (ALV 0%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Tämä sopimus on tarkoitettu kohteessasi olevan pientuotantolaitteiston tuottaman sähköenergian ostoon. Sähkönostosopimus edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa kyseessä olevan kohteen kulutuskäyttöpaikkaan. Teethän myyntisopimuksen ensin.
Edellyttää voimassa olevaa kiinteää tai pörssisähkösopimusta VÄE:ltä
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme