Toimintavarmaa energiaa

Ydinvoima

EU:n päästöttömästä sähköntuotannosta noin 50% tuotetaan ydinvoimalla

Ydinvoima edustaa huomattavaa askelta kohti puhtaampaa ja kestävämpää energiantuotantoa. Sen ympäristöystävällisyys perustuu siihen, että ydinvoimaloiden toiminnassa ei synny ilmastoa lämmittäviä kasvihuonekaasupäästöjä. Kun verrataan fossiilisiin polttoaineisiin, kuten hiileen tai öljyyn, ydinvoima on merkittävästi vähäpäästöisempi vaihtoehto. Tämä tekee siitä keskeisen tekijän taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Energiateollisuuden tilastojen mukaan Suomen sähköstä tuotettiin kesäkuussa 2023 jo 55 prosenttia ydinvoimalla. Ydinvoimaloiden toiminta on päästötöntä, sillä ne eivät tuota hiilidioksidia, rikkiä tai typpeä ilmakehään. Tämä auttaa suojelemaan ilmanlaatua ja vähentämään ilmansaasteiden haitallisia vaikutuksia ihmisten terveyteen ja ympäristöön.

Turvallista ja toimintavarmaa

Ydinvoima tunnetaan Suomessa turvallisuudestaan, koska toimintaa valvoo Säteilyturvakeskus STUK, joka on maailmanlaajuisesti arvostettu toimija. Modernit ydinvoimalat on suunniteltu tiukkojen turvallisuusstandardien mukaisesti ja niissä on useita turvajärjestelmiä varmistamaan, että ydinpolttoaine pysyy hallinnassa kaikissa tilanteissa. Ydinvoimalat ovat myös erittäin toimintavarmoja ja niiden käyttöaste on korkea, mikä tarkoittaa vähemmän häiriöitä energiantuotannossa ja luotettavampaa sähkönsaantia. Olkiluoto 3:n valmistuminen on tuonut merkittävää helpotusta sähkön hintaan ja toimitusvarmuuteen Suomessa. Jatkossa myös erilaiset pienreaktorit ovat mahdollisia, ja niitä kehitetään parhaillaan ennätysvauhtia.

Kaiken kaikkiaan ydinvoima tarjoaa merkittävän panoksen maailman energiantuotannossa edistäen samalla puhtaampaa ja turvallisempaa tulevaisuutta. Innovaatioiden ja teknologisten parannusten avulla ydinvoima voi jatkossakin kehittyä entistäkin ympäristöystävällisemmäksi ja turvallisemmaksi energialähteeksi, tukien samalla kestävää kehitystä ja globaalia ilmastotavoitteita. Suurin osa Vihreän Älyenergian myymästä sähköstä on ydinvoimalla tuotettua.

Valitse Vihreä Älyenergia, aloita tästä

Fossiilivapaa
Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 2.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tämä sopimus on tarkoitettu uusille asiakkaille. Uusi asiakas tarkoittaa tässä yhteydessä sellaista, jolla ei ole ollut vuoteen sopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa.
Alle 40 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Opiskelijan Verraton
0.40

snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

Perusmaksu 1.99 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Verraton opiskelijoille, maksat kuukausimaksusta vain 50% ensimmäisen 12 kk ajan (1,99 € / kk), sen jälkeen kuukausimaksu jatkuu normaalihintaisena (3,99 € / kk). Sopimuksen hinta määräytyy Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen tuntihintojen perusteella. Tässä sopimuksessa voit ohjata kulutuksen edullisimmille tunneille ja säästää.
Alle 5000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin, 18-25-vuotiaille asiakkaille, joilla on voimassa olevat opinnot suomalaisessa oppilaitoksessa. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta, opiskelun vahvistamme tarvittaessa (opiskelijakortti).
Fossiilivapaa
Vankka 12kk
8.74

snt/kWh

Perusmaksu 3.9 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (12kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Fossiilivapaa
Vankka 24kk
8.49

snt/kWh

Perusmaksu 3.95 €/kk

Hinnat sisältävät arvonlisäveron (ALV 24%)

Määräaikainen
Määräaikaisessa sopimuksessa saat kiinteän kWh hinnan sopimuskaudelle (24kk). Määräaikaisuuden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena.
Alle 10 000 kWh vuosikulutuksen kohteisiin. Tarkistamme kulutuksen siirtoverkon lähettämästä vuosikulutusarviosta.
Aurinkopaneeleille
Osto

Tuntikohtainen pörssihinta

Ei kuukausimaksua.

Hinnat ovat arvonlisäverottomia (ALV 0%)

Toistaiseksi voimassa oleva
Tämä sopimus on tarkoitettu kohteessasi olevan pientuotantolaitteiston tuottaman sähköenergian ostoon. Sähkönostosopimus edellyttää voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta Vihreä Älyenergia Oy:n kanssa kyseessä olevan kohteen kulutuskäyttöpaikkaan. Teethän myyntisopimuksen ensin.
Edellyttää voimassa olevaa kiinteää tai pörssisähkösopimusta VÄE:ltä
Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme