Älykäs energianhallinta kasvattaa suosiotaan Suomessa

Jaa artikkeli

Ajankohtaista
10.1.2024
Sähkö & arki, Energian säästö, Sähkömarkkinat, VÄE

Vuosi 2023 oli VÄElle kasvun vuosi. Asiakasmäärämme kasvoi nelinkertaiseksi, saavuttaen upean 33 000 asiakasta, palkkasimme 6 uutta työntekijää ja Älyenergia-sovelluksen käyttäjämäärä kiipesi yli 20 000:een!

Pörssisähkö ja sen käytön ohjattavuus menestyksen ytimessä

Olemme yrityksen perustamisesta asti toimineet pörssisähkön puolestapuhujina ja tutkimustemme mukaan se on hintaheilahteluista huolimatta edullisin sähkösopimustyyppi. Hintaheilahteluita varten kehitimme Älyenergia-sovelluksen, jonka älykkäät algoritmit auttavat kuluttajaa siirtämään sähkönkulutusta pörssisähkön halvemmille tunneille ja näin myös säästämään sähkölaskussa.

Tekniikka & Talous-lehti julkaisi 8.1.2024 artikkelin, jossa toimitusjohtajamme Kalle Nevala kertoi, että erityisesti sovelluksen sähköauton älylataus- ja energiansäästöohjelman ominaisuudet ovat vedonneet kuluttajiin. Näiden ominaisuuksien avulla kuluttaja saa kodin sähkösyöpöt kuriin helposti ja nopeasti.

”Kun auton laittaa lataukseen, ja sovellukseen on merkitty liikkeellelähtöaika, se katsoo lataustarpeen ja määrittää edullisimman latausajan”, Nevala kertoo Tekniikka & Talous-lehden artikkelissa.

Aurinkopaneelien omistajat voivat myös nähdä paneelien tuoton ja tarkastella näin sähkön kulutusta ja tuotantoa vaihtamatta sovelluksesta toiseen. Älykäs lämmityksenohjaus varmistaa tulevaisuudessa myös sen, että sähkön hinnan ollessa korkealla, kotisi viilenee automaattisesti muutaman asteen verran.

Älyenergia-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi eikä sen käyttäminen vaadi voimassa olevaa sähkösopimusta VÄEltä, vaan jokainen voi käyttää sovellusta huolimatta siitä, minkä sähköyhtiön asiakas on.

Kiinnostus älykkäisiin energiaratkaisuihin selkeästi kovassa kasvussa

Älyenergian kasvava suosio ja erittäin positiivinen asiakaspalaute sen käytännöllisyydestä ja helppokäyttöisyydestä osoittaa suomalaisten kasvavaa kiinnostusta kestäviin ja älykkäisiin energiaratkaisuihin, jotka ovat samalla myös edullisia. Me VÄEllä olemme omistautuneet tarjoamaan asiakkaillemme ympäristöystävällisiä ja fossiilivapaita sähkösopimuksia sekä kustannustehokkaita ratkaisuja energiamarkkinoille, kuten Älyenergia-sovelluksen.

Ymmärrämme myös, että käyttäjiemme tarpeet muuttuvat ajan myötä ja huomioimme tämän kehittämällä sovellustamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Vuodelle 2024 odotamme uusien ominaisuuksien, kuten aurinkopaneelien ja pian julkaistavan kodin älylämmityksen laajaa käyttöönottoa.

Tavoitteemme on myös jatkaa vahvaa kasvua ja edistää kestävää energiankäyttöä kaikille suomalaisille. Pyrimme jatkossakin olemaan edelläkävijä älykkäissä energiaratkaisuissa tarjoten Suomen kattavimman energiasovelluksen sekä tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin ympäristöystävällisempiä, mutta edullisia vaihtoehtoja.

Valitse sähkösopimuksen tyyppi

VÄE Verraton – Pörssisähkö

Suosituin! Verraton pörssisähkö­sopimuksemme on asiakkaidemme suosikki, sillä sillä voi säästää parhaiten.

VÄE Vankka – Kiinteä, määräaikainen

Vakaa! Jos haluat sitoa sähkösi hinnan tietylle tasolle pidemmäksi aikaa, tämä sopimustyyppi on sinulle se oikea.

Pientuotanto Aurinkopaneeleilla

VÄE Osto – Pientuotannon ostosopimus

Myy meille! Tämä sopimus on sinulle, jos tuotat sähköä vaikkapa aurinko­paneeleilla, ja haluat myydä ylimääräisen sähkösi.
Missä käytät sähköä?

Omakotitalo tai paritalo

Vapaa-ajan asunto

Ajankohtaista

Mikä on vihreää energiaa ja miksi?
Sähkön arvonlisävero nousee 25,5%:een 1.9.2024 – miten se vaikuttaa?
Muutimme ilmettämme ja samalla uudistimme molemmat verkkosivumme